За нас

Спортен клуб Бегач е основан през февруари 2012 г. като нестопанско сдружение в обществена полза с цел да развиваме бягането и кардио спортовете, както и масовата и спортна култура и аматьорския спорт.

Вички финансови отчети са ни публични в регистъра на Министерство на Правосъдието. Във всяко от нашите състезания има благотворителна кауза. Членове сме на Българската федерация по лека атлетика. Може да се запознаете с устава на клуба.

За нас

Това са част от хората в клуба.


Управителен съвет

Весела Банчева

Член на борда
Завършила e бизнес мениджмънт и последните 11 години е част от екипа на консултантска компания. Бяга активно от 2014г. В свободното си време или пътува, за да бягам на непознато място, или подготвя следващото пътуване.

Еленко Еленков

Председател на клуба
Един от основателите на клуба, Еленко управлява нещата ежедневно, като се грижи за връзките със спонсори и управлението на събитията. Той има над 10 години опит като IT мениджър на проекти. Запален колоездач, скромен бегач (избягал първия си маратон през 2003), и отскоро се научи да плува.

Станислав Иванов

Член на борда
Скромен и срамежлив младеж на 43 години, с добро чувство за хумор и самоирония. Със собствен бизнес в сферата на търговията и услугите, работил винаги за себе си, но след като открива бягането, започва да работи и върху себе си. Остане ли му свободно време, обува маратонките и хуква. Следваща стъпка: триатлон.

Влади Константинов

Член на борда
Преди заселването си в България, Влади работи като консултант за Световната Банка в различни държави. Убеден че развитието на знанието е в основата на човешката мощ, Влади преподава финанси на университети, както в САЩ, така и в България. От октомври 2015 година, "луднал" по бягането, Влади има зад себе си 3 градски маратона, един трейл маратон, един ултрамаратон, един ултра дуатлон и много бягания под 42К.

Григор Върбанов

Заместник председател
Искам да видя масовия спорт в България на нивото на Европа и Щатите. Работя за популяризиране на бягането и се надявам скоро да виждам десетки бягащи хора в парка във всеки един момент.