За нас

Спортен клуб Бегач е основан през февруари 2012 г. като нестопанско сдружение в обществена полза с цел да развиваме бягането и кардио спортовете, както и масовата и спортна култура и аматьорския спорт.

Вички финансови отчети са ни публични в регистъра на Министерство на Правосъдието. Във всяко от нашите състезания има благотворителна кауза. Членове сме на Българската федерация по лека атлетика. Може да се запознаете с устава на клуба.

За нас

Това са част от хората в клуба.


Управителен съвет

Весела Банчева

Член на борда
Завършила e бизнес мениджмънт и последните 11 години е част от екипа на консултантска компания. Бяга активно от 2014г. В свободното си време или пътува, за да бягам на непознато място, или подготвя следващото пътуване.

Станислав Иванов

Член на борда
Скромен и срамежлив младеж на 43 години, с добро чувство за хумор и самоирония. Със собствен бизнес в сферата на търговията и услугите, работил винаги за себе си, но след като открива бягането, започва да работи и върху себе си. Остане ли му свободно време, обува маратонките и хуква. Следваща стъпка: триатлон.

Влади Константинов

Член на борда
Преди заселването си в България, Влади работи като консултант за Световната Банка в различни държави. Убеден че развитието на знанието е в основата на човешката мощ, Влади преподава финанси на университети, както в САЩ, така и в България. От октомври 2015 година, "луднал" по бягането, Влади има зад себе си 3 градски маратона, един трейл маратон, един ултрамаратон, един ултра дуатлон и много бягания под 42К.

Григор Върбанов

Заместник председател
Искам да видя масовия спорт в България на нивото на Европа и Щатите. Работя за популяризиране на бягането и се надявам скоро да виждам десетки бягащи хора в парка във всеки един момент.

Еленко Еленков

Председател на клуба
Един от основателите на клуба, Еленко управлява нещата ежедневно, като се грижи за връзките със спонсори и управлението на събитията. Той има над 10 години опит като IT мениджър на проекти. Запален колоездач, скромен бегач (избягал първия си маратон през 2003), и отскоро се научи да плува.