Конкурс за екипи на Спортен клуб „Бегач“ 2018

Предисловие

Спортен клуб Бегач е основан през февруари 2012 г. като нестопанско сдружение в обществена полза с цел да развиваме бягането и кардио спортовете, както и аматьорския спорт.

Започваме дейността си с едно, по днешните стандарти, нелегално състезание и с огромни амбиции цяла България да тича и да организираме маратон в България (София), който да е на световно ниво. С годините клуба има все повече и повече членове, както и картотекирани състезатели в Българската федерация по лека атлетика (българския вариант на “професионалисти”), което ни кара да се погрижим за членовете на клуба и да създадем екипи, с които да участваме на състезания. Официалните екипи се оказват задължителен реквизит за всички състезания под егидата на БФЛА и катализира процеса на създаване на екипите. През годините сме имали три екипа – един създаден заедно с ребрандирането на клуба, който пасваше 100% на визуалното представяне на клуба, но някакси не седеше като спортен екип, един създаден на крак, тъй като имахме достъп до хубави тениски, но не можехме да си позволим пълноцветен печат на тях, и един който трябваше да се направи на юруш, тъй като сезонът вече почваше, но пък за него бяхме пълни с идеи и попаднахме на дизайнер, който много харесва да прави логота на четвъртодивизионни футболни отбори и той направи най-харесвания от членовете на СК Бегач екип до сега (горе на снимката).

През 2017 решихме, че клуба и състезанията заслужват повече внимание и клубът придоби първия си служител и първия си стажант. Станахме по-амбициозни и взискателни и така се стигна до желанието на членовете и управителния съвет на клуба да направим конкурс за екипа на Бегач за 2018та.

Къде се носят екипите

Общо взето навсякъде

  • При тренировка в парка
  • На състезания в чужбина
  • На награждавания (подиуми)

Спецификация

Екипите на Бегач са всъщност 2 варианта – тениска и потник (по приложените шаблони). Професионалните бегачи предпочитат потниците (защото се движат по-бързо и трябва да се охлаждат повече), но неделните бегачи предпочитаме тениските, това наложи нуждата да имаме и тениски, и потници.

Основните изисквания са следните:

  1. Логото на клуба да е екипа. Отново имаме три логото – без надпис, с надпис на български и с надпис на английски. Оставяме на дизайнера на реши кое да ползва
  2. Да се придържаме към оранжевия цвят на клуба(Pantone 1665 C). Опитваме се да гоним идентичност на клуба и сме си заплюли клуб цвят и добре да основен в дизайна, но не е задължително.
  3. Имаме десетки участия в международни състезания и ни се ще да показваме, че България е на световната бегаческа карта. През последните две години имаме трикольор на екипа, може би и ще остане традиция или ще предложиш нещо друго. Членове споделят, че при наличието на трикольор, получаваш овации от други българи в чужбина и при дълги бягания с други бегачи България е тема за разговор, което е приятно (ако бягаш маратон или ултра).
  4. Обикновено имаме годишни спонсори на състезанията на клуба и като благодарност за споделянето на нашата кауза, поставяме неголямо тяхно лого на екипите ни. (запази 2-3 слота за тях)
  5. Първата година имахме имена на гърба на екипите, ти какво смяташ?
  6. Тениските се изработват на пълноцветен пълномащабен сублимационен печат (т.е. първо се печата плата, после се шие). Може да се печата под ръкава, на яката и други трудно достъпни места), но ако измислиш страхотен дизайн, който може да се изработи с 1-2 удара на ситопечат, ще бъдеш на почит от финансовия директор на клуба.
  7. (Бонус) Based on popular demand може да си направим и клинове и шорти и колоездачно джърси (което е като тениската, но с малки джобове на гърба).

Как и какво печелиш

Конкурсът трае два месеца (до 18.10.2017). След това членовете на клуба ще гласуват, кое предложение най-много им харесва, но в крайна сметка Управителният съвет на клуба не най-демократично ще реши какъв екип да направим – дали предложеният дизайн може да се изработи, дали все пак изглежда добре не само на картинка и тн.

Създателят на избрания дизайн печели тениска или потник, изработен по неговия дизайн, 100 лева и 100 лева, които ще дарим на избрана от него благотворителна кауза.

Приложения:

Логота на Бегач

Шаблон на тениска

Шаблон на потник

Шаблон на шорти и клин

Шаблон на джърси

Своите предложения изпащайте на info (аt) begach.com до 18.10.2017. Моля поставайте subject Конкурс.